Αναζήτηση
English
ΑΡΧΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΕΛΑΤΕΣ
DOWNLOADS
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Είστε εδώ: Συστήματα Διαχείρισης >> Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP, ISO 22000, IFS, BRC)

Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP, ISO 22000, IFS, BRC)

[ Εξασφάλιση της Ασφάλειας των Τροφίμων - HACCP ]

Οι εταιρείες ή οι οργανισμοί που αποτελούν «κρίκους της αλυσίδας» τροφίμων (από τον αγρό στο πιάτο) έχουν καθήκον και πασχίζουν κάθε στιγμή να παράγουν και να διατηρούν προϊόντα τέτοια που να μην έχουν αρνητικές συνέπειες υγείας σε όσους τα καταναλώνουν.

Με την δοκιμασμένη μεθοδολογία HACCP – Ανάλυση Κινδύνων – Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου και με την βοήθεια του διεθνούς προτύπου για την Ασφάλεια Τροφίμων ISO 22000 οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να εστιάσουν τους πόρους τους εκεί που απαιτείται προστατεύοντας τον καταναλωτή.

Σε ένα τέτοιο σύστημα θα ενσωματώσουμε την ειδική νομοθεσία που ισχύει για κάθε τύπο προϊόντος τροφίμων (κρέας, ιχθυρά, λάδι, γαλακτοκομικά, φρούτα – λαχανικά, κρασί, αναψυκτικά, γλυκά, έτοιμα φαγητά κ.α.) όπως και τη γενική νομοθεσία για την ιχνηλασιμότητα, τη συσκευασία, κλπ.

Η πιστοποίηση κατά ISO 22000, με την στήριξη της ΕΝΝΟΥΣ, αποτελεί στην περίπτωση αυτή ισχυρό αποδεικτικό επιχείρημα προς συνεργάτες και κυρίως προς πελάτες. Σε ειδικές περιπτώσεις (ορισμένες εξαγωγές) μια επιχείρηση οφείλει να αποδείξει, πάλι με πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα, τη συμμόρφωση της με άλλα πρότυπα – προδιαγραφές όπως: το IFS (International Food Standard) ή το BRC (British Retail Corporation).

 

Created by Optimedia Interactive Systems Copyright 2011 ΕΝΝΟΥΣ